Επιτέλους : Debug CSS σε IE6,Opera και Safari σε Run Time!!

Fri, Jan 30, 2009

Programming, web 2.0, Web Design

Κι όμως δε το πίστευα όταν είπα μπας και βρώ καλύτερο debug bar απο ότι έχω τώρα για τον Eplorer αλλά όχι απλά στάθηκα τυχερός αλλα βρήκα και το αντίστοιχο Ultimate εργαλείο που χρησιμοποιω στον Firefox (Firebug)  , το οποίο έχει βγει και για έκδοση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε Explorer και Opera αλλά και Safari.

Λέγεται Firebug Lite και είμαι κατενθουσιασμένος που μόλις το ανακάλυψα.

Ο τρόπος που το χρησιμοποιείς είναι λίγο διαφορετικός απο ότι να εγκαθιστάς το addon στον Firefox. Κάνεις include

<script type=’text/javascript’
src=’http://getfirebug.com/releases/lite/1.2/firebug-lite-compressed.js’></script>

και όταν κάνεις access τη σελίδα τότε δια μαγείας, εμφανίζεται το αντίστοιχο Console για να κάνεις debug το CSS σου. Το ποιο φανταστικό απο όλα είναι οτι μπορείς να το κάνεις RUN TIME !!!!! κάνεις copy το css κομμάτι που σε ενδιαφέρει και το τρέχεις στο δεξί μέρος που σου έχει πατώντας RUN και voila. Βλέπεις run time τι γίνεται με IE6 !!!!

το μόνο downside είναι οτι τρώει λίγο processing power,αλλά hey Ι CAN DEBUG CSS ON IE6!!!!!

μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://getfirebug.com/lite.html

Μόλις το χρησιμοποίησα σε κάποιο site και μου γλύτωσα τουλάχιστον 3 ώρες με trial and test για να δω τα αποτελέσματα, σε 10 λεπτά!

Share
, , , ,

This post was written by:

- who has written 196 posts on ropox.net.

Software Engineer and Web Developer, keen on new technologies and has passion for web engineering.... Internet is my job and i love it...!!! Founded Baldpixel (baldpixel.com) on 2008 which is specialized on enginnering custom web projects while cooperating with top advertising agencies on the net.

Contact the author