Παύση εργασιών για το Google street view στην Ελλάδα

Wed, May 13, 2009

Interesting, Thoughts

Τελικά τώρα κατάλαβα τι ήταν αυτό το βανάκι που είδα και είχε παντού τα logo της Google και πάνω του είχε κάμερες. Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν καταγραφή για χάρτες, αλλά η ίδια η Google δεν κάνει καταγραφές αλλά η Teleatlas που έχει μισθώσει η Google.

Αυτό που έκανε το βανάκι τελικώς ήταν να παίρνει φωτογραφίες για το street view που εμφανίζεται στους χάρτες της Google σε περισσότερο απο 100 πόλεις ανα τον κόσμο. Αυτό όμως που δεν ήξερε η Google είναι οτι εδώ υπάρχει ένα θέμα με τους Ελληνες… δεν τους αρέσει να φωτογραφίζονται! Η αρχή προστασίας δεδομένων ζήτησε παύση εργασιών απο την Google μέχρι η τελευταία να δώσει διαβεβαιώσεις με ποιον τρόπο αποθηκεύει τα δεδομένα, ποιος θα έχει φυσική προσβαση σε αυτά όπως και οτι αν υπάρχουν πρόσωπα στις φωτογραφίες αυτά θα γίνουν θολά και τέλος να διαβεβαιώσει η Google οτι αν υπάρξουν θέματα απο τους πολίτες να ανταποκριθεί άμεσα.

Δεν διαφωνώ με αυτά που ζητάει η αρχή προστασίας δεδομένων, απο την άλλη όμως σε θέματα πρακτικά που αφορούν το ιντερνετ δεν μπορείς να βγάλεις άκρη μια και δεν υπάρχει κανένας να ασχοληθεί μαζί σου σε περίπτωση που κάνεις καταγγελία.. Βέβαια αυτό δε το ξέρει η Google όπως και δεν ξέρει οτι και να την αγνοήσει στις απαιτήσεις της, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει….

Πηγή : Technology Review

Share
, , , , ,

This post was written by:

- who has written 196 posts on ropox.net.

Software Engineer and Web Developer, keen on new technologies and has passion for web engineering.... Internet is my job and i love it...!!! Founded Baldpixel (baldpixel.com) on 2008 which is specialized on enginnering custom web projects while cooperating with top advertising agencies on the net.

Contact the author