Βάλτε τέλος στον Internet Explorer 6 σήμερα!

Sat, Nov 21, 2009

Programming, Technology, Thoughts

Βάλτε τέλος στον Internet Explorer 6 σήμερα!

anti-ie6-logoείναι πολύ συχνό φαινόμενο να ακούς στο χώρο το δικό μας για συμβατότητα με τον Internet Explorer 6 και μάλιστα ακόμα ποιο συχνό να βλέπεις τους designers να μεταμορφώνονται σε γκρινιάρηδες όταν ο πελάτης τους πει τη μαγική απαγορευμένη λέξη: “δεν το βλέπω καλά στον υπολογιστή μου, έχω IE6”.
Μία λέξη έχω να πώ μόνο: ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ επιτέλους απο τον IE6. Ειλικρινά δεν υπάρχει ποια λόγος να ασχολείστε με κανένα fix για συμβατότητα με τον IE6 . και εξηγώ παρακάτω εν συντομία γιατί (χωρισμένο σε groups χρηστών)

Τελικοί  Χρήστες:

Για ποιο λόγο ο τελικός χρήστης έχει ακόμα στον υπολογιστή του IΕ6? μήπως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα Updates που βγάζει η Microsoft?  Μήπως είναι τόσο άσχετος με το Internet που δεν έχει καταλάβει οτι αυτό το λογισμικό είναι τόσο παλιό, παλιότερο και απο τις πέτρες? Μήπως απλά θέλει να το παίξει σχετικός και το ζητάει γιατί απλά το άκουσε? Σε οποιαδήποτε περίπτωση δώστε του πόρτα. Αυτός το τελικός χρήστης είναι επικίνδυνος για τον ίδιο  του τον εαυτό, αφού ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι χρησιμοποιεί ένα λογισμικό το οποίο δεν είναι ποια ασφαλές και μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Πελάτης:

Ο πελάτης που ακόμα(?) έχει IE6 (και συνήθως τέτοιου είδους πελάτες ανήκουν είτε σε μεγάλες πολυεθνικές είτε σε μεγάλες εταιρείες που η αναβάθμιση είναι μεγάλο θέμα) δεν φταίει. Ναι σωστά το ακούσατε, δεν φταίει ο ίδιος, φταίει το τμήμα μηχανογράφησης ή IT τμήμα που για κάποιο αδικαιολόγητο σοβαρό λόγο δεν έχει αναβαθμίσει το συγκεκριμένο λογισμικό. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την άγνοια του πελάτη με πράγματα για τα οποία δεν έχει control. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταλάβει ότι δεν πρέπει να σερφάρει ποια με την συγκεκριμένη έκδοση, και ότι δημιουργεί πρόβλημα στην διαδικασία ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας με το να μην το κάνει, γιατί στην ουσία το target group που χρησιμοποιεί τον IE6 μικραίνει με το μήνα όλο και περισσότερο!

Designers/Προγραμματιστές:

Είναι τα θύματα σε αυτήν την περίπτωση. Ατέλειωτες εργατοώρες και αλλαγές για να δουλέψει μια σελίδα σωστά στον IE6 και για ποιο λόγο? Γιατί η Microsoft απλά δεν θέλησε να ακολουθήσει τα standard δεδομένα στις ιστοσελίδες… ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. Αυτό στο οποίο φταίνε όμως και διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση είναι στο ότι δεν αντιδρούν σε αυτό το ανούσιο χάσιμο χρόνου και χρήμα. Πώς να αντιδράσουν ? Απλό: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ έκδοση του εικαστικού σας για IE6. Τώρα ποια μπορείτε. Δεν χρειάζεται κάποια δικαιολογία να πείτε στον πελάτη εκτός από μία που δεν θα του αρέσει : ΧΡΕΩΣΤΕ για να είναι συμβατό στην έκδοση IE6 . Μετά από δύο εκδόσεις που έχουν βγει από την Microsoft τον ΙΕ, τον ΙΕ7 και τον ΙΕ8 δεν υπάρχει δικαιολογία για  να χάνονται άλλες εργατοώρες πέραν από το χρήμα. Τέλος ποτέ δεν θα μπορείτε να κάνετε αυτό το έξτρα παραπάνω feature για να γίνει λίγο ποιο μοντέρνο ή ακόμα και να πλησιάσει τα σημερινά δεδομένα του Internet.
Αν λοιπόν το θέλει, ας πληρώσει, that simple.

Επισκεφτείτε εδώ και πάρτε το control στα χέρια σας: www.savethedevelopers.org

Share
, , , , ,

This post was written by:

- who has written 196 posts on ropox.net.

Software Engineer and Web Developer, keen on new technologies and has passion for web engineering.... Internet is my job and i love it...!!! Founded Baldpixel (baldpixel.com) on 2008 which is specialized on enginnering custom web projects while cooperating with top advertising agencies on the net.

Contact the author