business internet lines in greece

Sat, Dec 29, 2007

Things, Thoughts

Τόσα έχουν ακουστεί για τους παρόχους στην ελλάδα και τα περισσότερα είναι αληθινά , και πάντα κάπου θα βρείς τη φράση

Για όλα φταίει ο ΟΤΕ

Δεν διαφωνώ αλλά και δεν συμφωνώ οτι φταίει ο ΟΤΕ για όλα, απλά κανένας δεν μπορεί να αποδείξει οτι δεν φταίει οταν όντως ο πάροχος τον οποίο έχεις επιλέξει σου κάνει τα στραβά μάτια γιατί ξαφνικά δεν μπορεί να σου παρέχει αυτά που σου υποσχέθηκε. Είναι παιδικές αρρώστιες σε μια αγορά που τώρα μόλις ξεκινάει . Είναι τόσο λυπηρό να ακούς για μιά αγορά που ξεκινάει τώρα ενώ στην ευρώπη έχουν καταφέρει να κάνουν την πρόσβαση στην πληροφορία μία απο τις προτεραιτότητες τους, γιατί απλά η διαθεσιμότητα στο διαδύκτιο σημαίνει και επιχειρηματική ανάπτυξη. Λίγο αργά αλλά κάποιοι το έχουν καταλάβει και ξεκινούν δηλα δηλά να προφτάσουμε αυτό που οι άλλες χώρες έχουν εδώ και χρόνια. Πχ η Γαλλία ανακοίνωσε πέρυσι να θυμάμαι καλά θα δώσει στις επιχειρήσεις 100ΜΒ …

Όλα αυτά γίνονται στο μεταξύ ενώ η υποδομή υπάρχει αλλα δεν υπάρχει ακόμα η πολιτκή βούληση να πάμε ποιο μπροστά στην τεχνολογία και όχι ξεκινώντας απο τον απλό χρήστη αλλα απο τις επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν την πληροφορία ή να διαβιβάσουν την επιχειρηματικότα τους στο διαδύκτιο. Κι όμως κάποιος θα περίμενε να υπάρχει η υποδομή για τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να δικτυωθούν με μεγαλύτερες ταχύτητες, ΑΛΛΑ δεν υπάρχει! Είναι απίστευτο το τι άκουσα απο τα 4 τηλέφωνα που πήρα στους 4 μεγαλύτερους παρόχους για να συνδεθεί η εταιρία μους το διαδύκτιο με μεγαλύτερη ταχύτητα απο αυτή που έχουμε τώρα (2ΜΒdown 256up που θυμάμαι απο τον καιρό του Νώε με τα ζώα είχαν τέτοιες ταχύτητες). Ολοι οι μεγάλοι πάροχοι παρουσιάζουν τα πακέτα τους με ενδιαφέρον στις ιστοσελίδες τους, αλλα όταν έρχεται η ώρα που κάποιος λιγότερο άσχετος τους ρωτάει συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτα που προσφέρουν τότε επέρχεται η σιωπή ή το γνωστό : Ο ΟΤΕ δεν το υποστηρίζει…!!!! τη στιγμή που πριν απο λίγα δεύτερα προσπαθούσε να με πείσει οτι εαν πάω με το πακέτο τους θα είμαι στο ιδιόκτητο δικτυό τους…. δηλάδή κοροϊδία στα στεγνά… Δεν μιλούσα στο τηλέφωνο προσποιούμενος οτι τα ξέρω όλα, γιατί πραγματικά ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα πριν το κλείσω.

Απο όλους τους παρόχους δοκίμασα

HOL: μεγάλη και καλή, τη αγόρασε ο Κόκκαλης και αυτό είναι σε ένα θετικό γιατί τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν ευρωπαικά πρότυπα, αλλά το κουφό το άκουσα απο τον πωλητή για B2B όπου δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει και την εταιρία μου λόγω εσωτερικών προβλημάτων και άρα μου πρόσφερε το ίδιο πακέτο που δίνουν και στους πελάτες. Παρ’όλα αυτά το site τους έχει ακόμα τα εταιρικά πακέτα!!

ON telecoms: μπορεί η τεχνολογία να είναι αρκετή, να έχουν καλές προτάσεις, ΑΛΛΑ το μεγαλύτερο λάθος αυτής κατα τα άλλα ιταλικής εταιρίας, είναι οτι δεν έχει ΟΥΤΕ έναν εκπευδεύμενο υπάλληλο μέσα στο Customer Care. Θα πάρεις τηλέφωνο , θα εξηγήσεις το προβλημά σου είναι 98% σίγουρο οτι η απάντηση που θα πάρεις θα είναι πολύ εως και πάρα πολύ άσχετη με το προβλήμά σου, αυτό βέβαια εαν τους πετύχεις στο τηλέφωνο, εκτός και αν σε πετύχουν αυτοί βέβαια με τους ΠΑΛΙ ανεκπευδευτους πωλητές εκτός εταιρίας που μισθώνουν εκτός εταιρίας και προσπαθούν να σου πουλήσουν το ίδιο πακέτο που έχεις ήδη αγοράσει και ας είσαι ήδη συνδρομητής (αυτοί ούτως η άλλως απλά ανοίγουν τον τηλεφωνικό κάτάλογο και παίρνουν αβέρτα )

Forthnet : ΕΛΕΟΣ!!! ενώ δεν έχουν αναβαθμίσει το πακέτο που έχουν δώσει με 2ΜΒ down και 256 up(έλεος δηλαδή) και αδυνατούν να μας δώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός κι αν μας αλάξουν IP και μας δώσουν το ΙΔΙΟ ΠΑΚΕΤΟ που δίνουν και στους ιδιώτες. Ηθελα να τραβήξω και τις τρίχες απο τα αυτιά μου όταν μου εξηγούσε ο υπάλληλος οτι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

VIVODI: μην μπείτε καν στο κόπο… οχι απλά δεν πήρα τηλ αλλά απορώ πως συνεχίζει να υπάρχει αυτή η εταιρία με την ανοχή των ελάχιστων πελατών που έχει κατεφέρει να αποστπάσει απο την αγορά χωρίς να τους έχουν λιντσάρει μέχρι τώρα…

Που θέλω να καταλήξω… γύρισα όλα τα sites και έψαχνα όλες τις προσφορές για τις εταιρίες για να προσπαθήσω να αποκομήσω τις καλύτερες τιμές. Αυτό που ποτέ δεν σκέφτηκα στην όλη διαδικασία είναι να δώ στον ΟΤΕ! Λες? λες τελικά να πρέπει να γυρίσουμε εκεί? να πρέπει να πληρώνουμε περισσότερα αλλα να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε? το σκέφτομαι, αλλά τελίκά είναι τόσο το marketing Που έχει πέσει απο τους παρόχους που έχουν καταφέρει αυτό που ήθελαν οι πολιτικοί και η αγορά του ανταγωνισμού : να πάρουν μερίδια και άλλοι και απλά απο πίσω απο όλους να είναι ο ΟΤΕ…

Share
, , , ,

This post was written by:

- who has written 196 posts on ropox.net.

Software Engineer and Web Developer, keen on new technologies and has passion for web engineering.... Internet is my job and i love it...!!! Founded Baldpixel (baldpixel.com) on 2008 which is specialized on enginnering custom web projects while cooperating with top advertising agencies on the net.

Contact the author