why you should be carefull when you mail me

Πρίν απο λίγο έλαβα ένα ακόμα εμαιλ από μια διαφημιστική η οποία μάλιστα είχε και απο κάτω την διευκρίνηση οτι το εμαιλ της δεν μπορεί να θεωρηθεί spam γιατί αναγράφεται ο αποστολέας και η διεύθυνση του και οτι μπορώ να  απ’ εγγραφώ  απαντώντας πίσω.  Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, αυτό που με κάνει εξωφρενών είναι από πού βρήκε το προσωπικό μου εμαιλ και μου έστειλε το οποιοδήποτε εμαιλ με το οποιοδήποτε περιεχόμενο χωρίς να έχει την έγκριση μου πρώτα ????

 εδώ ειναι το εμαιλ που μου ήρθε

MOD ON MOVE - EPISODE 1
http://www.modad.gr/mod_on_move.htm

MOD advertising on the WEB at:
http://www.modad.gr - http://www.mod-advertising.com
15 Bouboulinas str. Athens GR 10682
Tel. ++30 210 8225646 - Fax ++30 210 8217036
Το e-mail αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί spam, διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τυχόν μηνύματά μας στο μέλλον, στείλτε μας μήνυμα στο request@mod-advertising.com με την ένδειξη [ REMOVE ]

Η απάντηση μου αμέσως ήταν η εξής:

 Καλησπέρα σας,

έλαβα πριν από λίγο το εμαιλ σας. θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε από πού βρήκατε το προσωπικό εμαιλ μου και να μου δείξετε εμπράκτως οτι έχω κάνει Optin για να μου στείλετε οποιοδήποτε υλικό η εμαιλ στον προσωπικό μου λογαριασμό.

είμαι πολυ προσεχτικός σε όποιες ιστοσελίδες δίνω έγκριση να επικοινωνήσουν μαζί μου και δεν θυμάμαι να έχω κάνει στην εταιρία σας.
παρακαλώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος.

εάν δεν λάβω απάντηση σας, θα αναγκαστώ να κινηθώ νομικά εναντίον σας άμεσα σύμφωνα με τον νόμο περι παραβίασης προσωπικών στοιχείων.

ευχαριστώ πολύ

Ξέρω πολυ καλά τι γίνεται με τις διαφηστικές εταιρίες (μια και δουλευα σε μία απο αυτές για πολλα χρόνια) και πως δουλεύουν τα πράγματα όσον αφορά τις αποστολές newsletter και οποιοδήποτε άλλων ενημερωτικών εμαιλ, αλλά αυτό δεν το ξέρουν όλες οι διαφημιστικές, οι οποίες δεν έχουν λάβει υπ’όψιν τους οτι μπορούν να μου στείλουν μόνο εμαιλ εαν και μόνο εάν έχουν την συγκατάθεση μου. Πρέπει επιτέλους να μπεί ένα φρένο στην αποστολή σε όποιον γουστάρουμε και για όποιον λόγο, και αυτό πρέπει να το λάβουν καλά υπόψιν οι εταιρίες που θέλουν να διαφημίσουν ένα πελάτη τους.

Η  απαντάση μου που μου ήρθε ήταν :

ΕΙΣΤΕ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ...

νομίζοντας και μάλλον λέγοντας τι θέλει αυτός ο μ…ς τώρα…

απλά όμως δεν θα περάσει έτσι και αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω έτσι και τα έχω πάρει στην κράνα γιατί είναι η δεύτερη φορά (όχι απο την ίδια την εταιρία) που μου έστειλαν πάλι παρόμοιο email απο τη διαφημιστική GOD και τη καμπάνια τους spastaola.gr όπου έστειλα εμαιλ ποια στην εταιρία που έκανε Hosting το site αλλά δεν πήρα απάντηση ποτέ και δε το συνέχισα. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων απο τις διαφημιστικές και τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουν είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να αρχίσουν και στη ελλάδα ποια να το λάβουν σοβαρά υπ’οψιν τους, όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Η απάντηση μου στο δεύτερο εμαιλ ήταν

κ  ***************,

θα παρακαλούσα να μην υποτιμάται την νοημοσύνη μου.

Δεν απαντήσατε στην ερώτηση μου απο πού βρήκατε το εμαιλ μου και να μου απο ποιό ακριβώς site έχετε λάβει την συνεναισή μου για κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνετε οτι το εμαιλ σας αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων? Αναμένω απαντησή σας πριν προχωρήσω σε επίσημη καταγγελία ή απόδειξη οτι όντως έχετε την συνεναισή μου για αυτό το εμαιλ , οπου σε αυτή την περίπτωση ζητώ συγνώμη.

ευχαριστώ πολύ

Εν αναμονή για ότι γίνει απο εδώ και πέρα , θα δημοσιεύσω κάθε βήμα που κάνω και η επόμενη κινησή μου θα είναι η επίσημη καταγγελία.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Furl
  • Slashdot
  • Technorati
  • YahooMyWeb
  • blinkbits

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

Comments

Καλά, περίμενε να σε ενημερώσουν…

Προσπαθώ να βρω και εγώ λύση με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πιό τραγικό είναι όταν έρχονται spam emails από εταιρίες που σου υπόσχονται 100.000 ελληνικές e-mail διευθύνσεις με X ευρώ.. Ναι! τη δικιά μου!! Περιμένουμε την απάντηση του κ. xxxxxx.

τιποτα δεν μπορεις να τους κανεις. Ακομα και η αρχη προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν καλυπτει email.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΛΑΚΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ

Re Rop,
To thema einai oti kai sta ellinika dikastiria na tous pas oi anthrwpoi (dikastes kai nomikoi) den kseroun kai den proketai na katalavoun peri tinous prokete. Then tous kaneis kana kolpo na tous spaseis to asximo site tous?

Cheers master ;-)
A***.

Πολύ ωραίο το template του blog σου.

新年好 !春节快乐!》 – 开!
2008年日本各地雪祭・冬祭 SPAM?

@spdd θα το πάω όσο τραβήξει και μέχρι εκεί που με παίρνει

@kostas Κάνεις πολυ μεγάλο λάθος και σε αυτό ακριβώς ποντάρουν και οι εν λόγω εταιρίες

@anonymous No comment

@adel αφού βάλθηκαν όλο αυτό το καιρό να ασχοληθούν με τα προσωπικά δικαιώματα, θα ασχοληθούν και με αυτό. το εμαιλ μου είναι προσωπικό δεδομένο και το δίνω οπου θέλω και όχι οποιος θέλει το παιρνει εκτος κι αν εχει την εγκρισή μου. θα σου άρεσε να σου κάνουν στέλνουν εμαιλ κάθε 3 και λίγο για κάθε site Που επισκέπτεσαι και να χάνεις τόσες ώρες απο το χρόνο σου για να τα σβήνεις? για μένα ο χρόνος είναι πολύτιμος και θα το ν αφιερώσω οπου νομίζω εγώ και όχι αυτοί

Ama einai na kaneis thn minisoyla …den grafese kai sthn Robinsons List…

Coco,

kala re sy to spam se pirakse kai arpaxtikes? Kai eisai k tu kladoy..

Apo mia apli anazitisi sto google:

http://www.themssforum.com/WindowsServices/Sharepoint-Installation-23142/

http://www.linkedin.com/in/ropokis

http://forums.mysql.com/read.php?153,190154,191842#msg-191842

http://www.tech-archive.net/Archive/SharePoint/microsoft.public.sharepoint.windowsservices/2005-01/0596.html

http://www.sync.gr/crops

http://www.artshub.co.uk/uk/news.asp?sId=23342

Den 8a sinexisw…apla mono apo ta parapanw, kserw oti den exeis polla malia, eisai filos kapiu Fanaras, exeis asxoli8ei me SQL, eisai desmevmenos, genimenos stis 28/12/77, arketa koinonikos kai techie….

Ok sta 5 lepta pou mu pire na mazepsw (omologumenos tis hdh gnostes se mena plirofories) den ema8a oute address oute email…kai ola afta mono me to eponimos sou, oute alla nicknames kai aliases pou sigura exeis!!!!

Kai sth teliki kapios tus edwse afto to email address…

L8r:-)

@TrafficLighter ακριβώς επειδή είμαι του κλάδου και ξέρω τι παίζεται για αυτό και τα παίρνω. η αναζήτηση που έκανες έβγαλε στοιχεία που εγώ επέλεξα να βγάλω στον υπόλοιπο κόσμο και οχι να μου τα πάρουν χωρίς την δικιά μου άδεια. μέσα σε όλα αυτά πουθενά όμως δεν βρήκες το email μου, και εκεί ακριβώς εγώ κάνω αυτό το θέμα.

Leave a comment

(required)

(required)