Γιατί το iPad δεν με εντυπωσίασε

Fri, Jan 29, 2010

Technology, Thoughts

Γιατί το iPad δεν με εντυπωσίασε

photo from theflashblog.com

Πριν κανα δύο μέρες ο Steve Jobs (τον οποίο σέβομαι πάρα πολύ για την πορεία του), ανακοίνωσε το launch του νέου προϊόντος της Apple το iPad . Όπως συνήθως, αυτό που έχει καταφέρει η Apple με την μυστικοπάθεια που την περιτριγυρίζει σχετικά με τα νέα προϊόντα, δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο buzz για αυτό που έρχεται και είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι βασισμένο σε όλους τους φανατικούς της apple που βλέπουν την εν λόγω εταιρία σαν ευαγγελίστρια. Το πάθος τους όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη τους κάνει να αποτυγχάνουν να δουν πράγματα που αν τα έκανα άλλες εταιρείες, μόνο διαβολικές δεν θα τις ονόμαζαν.
Διάβασα λίγο για το νέο προϊόν που στην ουσία καλύπτει το κενό μεταξύ PDA τύπου iPhone και φορητού υπολογιστή. Είδα όμως οτι κακώς γίνεται αυτός ο χαμός αφού στην ουσία δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο επίτευγμα τεχνολογίας, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ λεπτό και designato.

Καταρχήν δεν είναι multitasking . Δηλαδή θα σερφάρεις αλλά δεν θα μπορείς να ακούς μουσική, ή θα γράφεις αλλά δεν θα μπορείς να σερφάρεις. Ακριβώς πως αυτό είναι προτέρημα για αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο ?? (να βάλω υποσημείωση εδώ οτι το iPad θέλει να συναγωνιστεί τα netbooks και χωρίς το παραπάνω δεν ξέρω πως ακριβώς θα το κάνει)

Δεν έχει κάμερα. Εχει όμως μικρόφωνο. Δηλαδή εν έτος 2010 που οι κάμερες έχουν γίνει τόσο μικρές και φθηνές το μηχανάκι των $500 δεν θα μπορείς να κάνεις όσα προσφέρουν τα κατά πολύ ποιο φθηνά netbooks.

Δεν έχει embedded USB!!!!! αν το θέλεις θα πρέπει να πάρεις τον adaptor (που βέβαια στο δίνει η Apple) για να συνδέσεις τη συσκευή σου. Και Ω ναι είναι τεράστιος!!! so much for the design…

Το keyboard που υποτίθεται οτι είναι νέο και ανανεωμένο αλλά guess what.. σε βολεύει να γράψεις  μόνο αν κάθεσαι στο πάτωμα και έχεις τα χέρια κολλημένα πάνω στην οθόνη σου.

Το καλύτερο και τελευταίο… ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ FLASH!!!!. θα σερφάρεις στο internet αλλά OH NO θα βλέπεις μικρά μπλε lego αντί για αυτό που θα έπρεπε να βλέπεις. Amazing browsing experience.
Για μένα τα παραπάνω αποτελούν ένα πράγμα μόνο. Είναι μεν ένα ωραίο παιχνίδι αλλά το μόνο που μπορώ να το συγκρίνω είναι το reader της Amazon (Kindle) και δεν θέλω καν να αρχίσω να κράζω για αυτό

my two cents….

Update1: διόρθωσα την προτασή μου για το USB που μάλλον δεν διατυπώθηκε σωστά στην αρχή
Update 2: μου έστειλαν και αυτό προς ενίσχυση της μη υποστήριξης του Flash… το θέμα είναι τι πασάρουν και τι στα αλήθεια μπορεί να κάνει σήμερα (όχι τι θα κανει αργότερα)

Update3 : Δεν ανέφερα καθόλου το γεγονός οτι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις ΤΙΠΟΤΑ αν δεν υπάρχει στο AppStore. Ι mean cm’on are you serious ? όσο και καλό να είναι το app store γιατί με βάζεις στο tripaki οτι μόνο απο σένα θα αγοράζω???
Update4:  Το γεγονός οτι δεν μπορείς να αλλάξεις μπαταρία να σου τελειώσει και να βάλεις μια νέα , παρά θα πρέπε να το φορτίσεις? εννοω οτι για τη χρήση που προορίζεται και το market που απευθύνεται κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απλό για τον χρήστη ?

Update5: όσο περισσότερο διαβάζω για αυτό τόσο περισσότερο βλέπω οτι είναι μια μεγάλη πατάτα αλλα interesting να δεις τι κάνει το marketing στα masses.

Share
, , ,

This post was written by:

- who has written 196 posts on ropox.net.

Software Engineer and Web Developer, keen on new technologies and has passion for web engineering.... Internet is my job and i love it...!!! Founded Baldpixel (baldpixel.com) on 2008 which is specialized on enginnering custom web projects while cooperating with top advertising agencies on the net.

Contact the author