Ένα «Μήλο» από τα παλιά!

Αν και ο φίλος ropox καταφέρνει να ποστάρει up to date news, εγώ θα ήθελα να σας πάω στο παρελθόν και να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ όμορφο και προφανώς εγώ προσωπικά τα βρίσκω και αρκετά ενδιαφέρον. Άλλωστε χωρίς το παρελθόν δεν θα ήμασταν ποτέ εδώ, τουλάχιστον τεχνολογικά!
Όταν μιλάμε λοιπόν για προσωπικούς υπολογιστές και πως καταφέρναμε να φτάσουμε ως εδώ θα πρέπει όλοι να βάλουμε καλά το μυαλό μας το έτος 1984. Γιατί; Ήταν το έτος όπου η εταιρεία Apple λάνσαρε το πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή της ονόματι Macintosh!
Ο πρώτος λόγος που ξέθαψα αυτό το θέμα είναι η επίσκεψη μου με τον ropox στην έκθεση DTE που πραγματοποιήθηκε στην Ανθούσα και για περισσότερες πληροφορίες και υλικό ο φίλος θα σας ενημερώσει.. Εκεί λοιπόν υπήρχε ένα stand με μηχανήματα του παρελθόντος. Ένα από αυτά ήταν και ο Macintosh 128k.
Θα προσπαθήσω να μην πολυλογώ ανεβάζοντας διάφορα βίντεο σχετικά με το συγκεκριμένο μηχάνημα
Πρώτο βίντεο η επίσημη διαφημίσει της εταιρίας η οποία είναι συμβολική μιας και προέρχεται από το γνωστό βιβλίο του Orwell “1984”. Αρκετά έξυπνο όπως όλες η διαφημίσεις της εταιρίας μέχρι σήμερα!

Δεύτερο βίντεο η επίσημη παρουσίαση του Steve Jobs όπου δείχνει τα βασικά χαρακτηριστικά του επιτραπέζιου υπολογιστή Macintosh 128K!!

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω το εξής: δεν είναι ανάγκη κάποιος να παίρνει θέση σε διαμάχη εταιρειών όπως Microsoft vs Apple Vs Linux vs ….. Το ζητούμενο είναι ότι αυτά τα μηχανήματα ήταν το πρώτο βήμα σε κάτι που πλέον το θεωρούμε στάνταρτ. Είναι κάτι σαν ένα μουσείο που δεν έχει σημασία εάν είναι στη Γαλλία η στη Ελλάδα, εμείς θα το επισκεφτούμε και θα το εκτιμησουμε

Τα specs του Mac 128K

Introduced: Announced January 1984
Original Price: $2500
CPU: Motorola 68000, 8 MHz
Memory: 128K
Operating System: MacOS 1.0
Input/Output: Built-in 400K single-sided floppy drive, monochrome monitor, mouse port, serial port
Bus: N/A
Other Items in Collection: Proper mouse & keyboard, Documentation, MacOS System 1.0, misc. software, Microsoft MacEnhancer (I/O expander), original logo carrying case
Items Needed: External 400K drive

Share
, ,

This post was written by:

- who has written 2 posts on ropox.net.


Contact the author